A vízálló kompakt fényképezőgépek egyébként igazán szűk réteget képviselnek, nem véletlen, hogy a Nikon és a Fujifilm is csak egy-egy modellt kínál ebben a szegmensben, miközben a Canon már nem forgalmaz ilyet (utolsó gépük a Canon PowerShot D30 volt).

Az elődmodell WG-50 még tavaly került piacra, akkor a WG-30-hoz képest vízállósága javult 12 méterről 14 méteres vízmélységig, illetve LCD-jének felbontását csökkentette a gyártó a költséghatákonyság jegyében. Más változás nem érte a WG-50-et.

Most megérkezett a WG-60, amely még ennyi változást sem rejt, gyakorlatilag a FlashAir vezeték nélküli kommunikációt támogató SD kártyával való kompatibilitáson túl más újdonság nincs a gépben.

A Ricoh WG-60 is 16 megapixeles, 1/2,3″-os CMOS szenzorral dolgozik, az érzékenység ISO125 és 6400 között állítható.

A képeket 28-140mm (ekv.) gyújtótávolságú zoomobjektív vetíti a szenzorra, amely 5x-ös zoomátfogást kínál f/3,5-5,5 fényerő mellett. Emellett 7,2x-es digitális zoom is választható. A 9-pontos, kontraszt alapú autofókusz rendszer 1 cm-ről is képes élesre állni. Normál fókuszmódban fél méterről fényképezhetünk. Szolgáltatásai közé tartozik a témakövetés és az arcfelismerés is.

A WG-60-nál a program automatika módon kívül több, mint 20 témamód áll rendelkezésünkre, köztük a vízalatti fotózást és videózást segítő beállítások, vagy például éjszakai és HDR mód. Az automatikusan beállított expozíciós értékek +/-2 Fé tartományon belül felülbírálhatók az expozíció kompenzáció segítségével.

Videót legfeljebb Full HD felbontásban rögzíthetünk, 30 kép/mp sebességgel és mono hanggal.

A gép hátuljára 2,7″-os, 230 ezer képpontos LCD került.

A fényképezőgép beépített vakut, önkioldót, HDMI kimenetet és 68 MB beépített memóriát kínál, mely SD, SDHC vagy SDXC kártyákkal bővíthető. Wi-Fi adaptert ez a modell nem tartalmaz, okostelefonra való áttöltéshez a Flash Air kártya használható.

A Ricoh WG-60 fekete és piros színben lesz elérhető, ára 280 euró lesz.

forrás: pixinfo.com / fotó: pixabay.com