Még ha igazak is a híresztelések, ne kezdjen el örülni senki, mert ezt a chipet nem fényképezőgépekbe, hanem okostelefonok kameramoduljaiba szánja a koreai óriás. Szóval, a forrás azt emlegeti, hogy a 150 MP-es Isocell CMOS lapka már 2020 negyedik negyedében debütálhat késztermékként egy telefonba bújtatva.

A többféle forrásból származó hír szerint az új érzékelő nagyobb lesz tehát, mint a Samsung Galaxy S20 Ultrában található 108 MP-es egység. Mivel az újdonság a Nanocell technológiára épül, ezért elég nagy a valószínűsége, hogy nem kereken 150, hanem „csak” 144 MP-es érzékelőként lesz meghirdetve (a 144 MP-es lapkával normál környezetben 16 MP-es fényképek készíthetők, míg optimális közegben élhetünk majd a teljes felbontással). A Samsung mellett más gyártók is mutathatnak be majd olyan telefonokat, melyekben ez a képszenzor lesz majd beépítve: a Xiaomi, az Oppo és a Vivo szinte biztos, hogy élnek a lehetőséggel.

Mivel ez a híresztelése egyelőre csak egyetlen egy forrásból érkezett, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni. Gondoljunk csak bele, milyen vastag lenne egy ekkora szenzorral szerelt telefon – optika is kell ám elé!

forrás: mlzphoto.hu / fotó: pixabay.com