1944. november 23-án, Peter Brodbeck néven született Lissa-ban, Németországban. Duisburgban nőtt fel, a Ruhr vidék környékén.

Bár az iskolában festészetet tanult, 1971-ben, 27 évesen kezébe vett egy kamerát, és inkább a fotózás felé fordult. Hans Lux asszisztenseként tevékenykedett, majd két év múlva a reklámipar felé kezdett kacsintgatni, önerőből reklámfotóssá fejlesztve magát. Divatképeit elsőként a Stern magazin közölte, majd 1978-ban Párizsba, a divat fellegvárába költözött. Nem kellett sok ahhoz, hogy olyan modellek pózoljanak neki, mint Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Stephanie Seymour vagy Tatjana Patitz.

Az 1988-ban a Comme des Garçons részére készített kampány egyike a korai, jól ismert képsorozatainak.

Többnyire fekete-fehér képeit állítása szerint a korai német mozi és az 1920-as évek berlini művészeti élete inspirálják. Lindbergh lőtte 1990 januárjában a ma már legendának számító Vogue címlapot Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford, és Christy Turlington főszereplésével. Képeiről retrospektív kiállítást is rendeztek és könyvet is jelentettek meg 10 Women by Peter Lindbergh címmel. Dolgozott a legnagyobbaknak, a legnagyobbakkal: Giorgio Armaninak, Hugo Bossnak, Donna Karannak, Calvin Kleinnak, Jil Sandernek és a Pradanak.

Vouge címlap

Rendezőként is kipróbálta magát televíziós reklámokban. Olyanokhoz adta nevét, mint Champs-Elysées Sophie Marceau-val, Calvin Klein Eternity Christy Turlington-nal, Jil Sander No.4 Linda Evangelista-val, Giorgio Armani Gio, Lancome Tresor, Coty Manifesto Isabella Rossellini-vel, valamint Karl Lagerfeld Sun Moon Star Daryl Hannah-val.

1991-ben elkészítette első dokumentumfilmjét Models-The Film címmel, olyan szereplőkkel, mint Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, valamint Stephanie Seymour.

1996-ban elkészítette a Pirelli Naptárat Nastassja Kinski, Tatjana Patitz, Carré Otis, Eva Herzigova, Kristen McMenamy és Navia szereplésével, és később, 2002-ben is őt kérték fel fotósnak. A 2014-es naptár fekete-fehér képeit és a 2017-es kalendáriumot is ő készítette.

Pirelli naptár 1996

Pirelli naptár 2002

Pirelli naptár 2014

Pirelli naptár 2017

Munka közben

1996-ban a divattörténelem legnagyobb szerződését kötötte meg vele Peter Arnell. Felkérte, hogy reklámfilmeket rendezzen, valamint a nyomtatott hirdetéseket is ő készítse a Hanes-nek, Tina Turner főszereplésével. Az énekesnőnek annyira megtetszett a közös munka, hogy Missing You című videoklipjét is Lindbergh-hel készítette el.

1995-ben és 1997-ben neki ítélték a legjobb fényképész díját az International Fashion Awards keretein belül.

1996-ban megkapta Európa legnívósabb design díját, a Raymond Loewy Foundation’s Award díjátadón.

1999-ben felkérték, hogy rendezzen kisfilmet arról, amiről szeretne, a választást teljes mértékben rábízták. Az Inner Voices című, 30 perces dráma-dokumentumfilm premierje Milánóban volt. Később New Yorkban vetítették, de filmfesztiválokon, pl. 2000-ben az írországi Edinburgh-in is látható volt. 2002-ben megkapta a legjobb dokumentumfilm megtiszteltetést, a torontói nemzetközi filmfesztiválon.

2001-ben szintén filmkészítésre kérték fel, ezúttal a tánc volt a téma, az angol Channel 4 részére.

Jelenleg New Yorkban él.

Forrás: fotoapparat.hu; divatportal.hu; divany.hu; kép: pinterest, google, agonistica.com